lørdag 17. oktober 2009

Dukkene Anne Marit og Lollosita / My dolls Anne Marit and Lollosita


Annedokka mi, Anne Marit, er her ny og fin. Legg også merke til den fine stolen hun sitter i.
My doll Anne Marit is here new and beautiful. Also notice the nice little chair.

Men mange års  kjærlig og ivrig  lek setter sine spor, jeg mener at den ikke var så sliten da jeg slutta å leke med den. Jeg var en forsiktig og omtenksom dukkemor, men den har nok også blitt lekt med av neste generasjon, mine barn og mine tantebarn. Klærne var det også veldig lite igjen av.

But many years loving playing makes lasting impressions, I can't remember she was that worn out when I stopped playing with her. I was a very caring and careful doll mother, but later my children and my nieces also played with her. The doll clothes there was also very little left of.




Den andre dokka mi var en sydlansk skjønnhet som het Lollosita og kom helt fra Las Palmas. Husk at dette var lenge før det var vanlig å dra på sydenturer, så hun var eksotisk. Faren min var sjømann og denne dokka ble kjøpt da hvalfangstbåten Thorshammer var på hjemvei fra hvalfangstsesongen i Sydishavet.  Den kunne gå når man skjøv den forover med en spesiell teknikk, og snudde samtidig  hodet  fram og tilbake til hver side.  Jeg har ikke noe bilde av henne fra hennes vakre ungdomsdager. Originalkjolen er utslitt for lenge siden og den kjolen hun har på nå har vært min kjole da jeg var baby.
My other doll was a southern beauty named Lollosita and came all the way from Las Palmas. This was long before it was common to go on vacation to the southern countries so she was very exotic. My father was a sailor and this doll was bought when the whalingship Thorshammer was on its way home after the whaling season in the Antarctic ocean was over. She could walk when you pushed her forward with a special technique, and she also turned her head from one side to another. I don't have any photo of her from when she was young and beautiful. Her original  dress is worn out long time ago and the dress she is wearing now was my dress when I was a baby.




21 kommentarer:

  1. Dukker, så jilt :-) Jeg hadde nesten en dokke( fra sør jeg også) som var lik den. Jeg og søsteren min fikk hver vår. Oh jeg klippet av alt håret

    SvarSlett
  2. Koselig innlegg! Jeg lekte aldri med dukker selv.., men jeg tror jeg hadde en sånn tjorvendukke.
    God helg!

    SvarSlett
  3. Dukker hører jo til i enhver piges liv. Jeg havde selvfølgelig også nogle, men jeg ved ikke, hvor de er i dag.

    SvarSlett
  4. Dukker, det var et godt temavalg. Tenkte ikke på det ordet. Koselig å lese hva du skriver. Og du er også fra sørlandet, så hyggelig. Det er jeg også :-)

    SvarSlett
  5. Jeg har aldri vært noe glad i å leke dukker, men jeg har tatt vare på min første dukke som jeg fikk da jeg var bittebitte liten - ja, lenge før jeg klarte å leke med dukker selv.
    Koselige bilder du vser oss:)

    SvarSlett
  6. Så fine dokker!:)
    Artig og koselig å ta vare på gamle dokker!
    Fortsatt god helg!:)

    SvarSlett
  7. Kan bare huske en eneste dukke jeg har hatt som barn. Tror ikke den ble lekt så mye med. Men nå har jeg arvet en etter min datter (som heller aldri lekte med sin), og den lager jeg dukkeklær til. Koselig å lese om dine dukker. Spennende med en sånn langveisfarende :-).

    SvarSlett
  8. Tusen takk for din trivelige kommentar! Det var artig å se dukkene dine! Veldig spessiell den sydlandske! Søt kjole hun har på. Husker at jeg , som barn så en som "kunne gå", jeg ble så fasinert av den, har aldri glemt den. Også den kjøpt av en sjømann. Jeg har også mine dukker fra jeg var liten, om du skulle ha lyst å se dem har jeg dem her på Mitt første innlegg Dukkene på mitt innlegg er det min datter som har kjøpt etter at hun ble voksen,. Er bare pyntedukker, som ble igjen på rommet hennes når hun flyttet.
    Ser at vi har veldig likt navn, bare en bokstav mer hos meg. Margit Johanne, heter jeg og min mor var også født i 1912. Litt pussig! Dette ble en lang kommentar til en ukjent, fra en ukjent... men det bare ble sånn. Ha det godt og god natt. Hilsen fra Margit.

    SvarSlett
  9. Dukker var et bra valg
    Med 3 sønner så var dette ordet nesten gått i glemmeboken.
    Men klart man kjenner igjen
    Anne-dokka Gode minner !!

    SvarSlett
  10. Å jeg strever så med mine små du, jeg har tusen ting å tenke på du, siden hodet gikk av stakkars gamle Rikka, må jeg alltid her alene gå du, passe dem du, alle fem du, holde orden i mitt hus og hjem du.

    Skulle ønske jeg hadde tatt vare på min Annedukke, som het Åse. Hentet henne fra loftet for et par år siden, og da var hun musespist, stakkars lita. Rett på bosset gikk hun.

    Koselig lite innlegg det her.

    SvarSlett
  11. Koselig å bevare dukkene fra barndommen. Jeg har noen få igjen jeg også.

    SvarSlett
  12. Det var et D-innlegg med mange gode minner. Skikkelig sjarm med slike gamle dokker :)

    Hilsen Margrethe

    SvarSlett
  13. Virkelig dukkeskatter det her. Ser at de har vært populære lekekamerater i din barndom:) Jeg har også mine, mest glad i den første som har vært med meg siden jeg var 2 år:)

    SvarSlett
  14. Så fine dukker. Selv lekte jeg ikke med dukker men med gutteting da jeg engang hadde overhørt min far si at han ønsket seg en sønn...

    Kan tenke meg at den mørke dukken som kunne gå var spesiell for deg.

    Takk for hyggelig kommentar i bloggen min. Ønsker deg en fin søndag og en flott ny uke!

    SvarSlett
  15. Fine dukker de skal være littt " slitne " og nesten ihjel elsket .
    F

    SvarSlett
  16. Så artig at du fortsatt har disse dukkene :D Den første dukken ligner veldig på den dukken mamma hadde som liten :)

    SvarSlett
  17. Flott valg for D -og så artig å se igjen en Annedokke. Mange gode minner her!

    SvarSlett
  18. Så koselig å se disse flotte, gamle dukkene. Kjempefin D-løsning.

    SvarSlett
  19. Dokker er verkeleg verdt eit blogginnlegg! Mange gode minner når eg ser Anne-dokka, og faktisk også gå-dokka frå Las Palmas. Vesleystra mi fekk også ei slik hos storebrødrene våre då dei kom heim frå fiske utanfor kysten av Afrika, Dei hadde vore innom Las Canarias på heimvegen.

    SvarSlett
  20. Det var et D-innlegg med mange koselige minner knyttet til barndommens dukker.

    SvarSlett
  21. Så koselig blogg du har.
    Takket være ett innlegg lenger ned her, fant jeg frem en gammel gammel ufo og sydde den sammen. Takk for innspirasjon

    SvarSlett